Gouda is goud waard

Gouda is goud waard

Gouda, stad van kaas, kaarsen en stroopwafels. Dat is hoe de toeristen het kennen. Maar vraag een inwoner wat Gouda zo leuk maakt en je krijgt een heel ander verhaal. Bijvoorbeeld over de rijke cultuur, de aanwezige grachten en de mooie historie van de stad die nog zichtbaar is in de vele monumenten. Ook zullen ze je vertellen hoe goed je hier uit eten kunt en dat slenteren door de Goudse Straatjes nooit verveelt.

Gouda heeft leuke grachten om te bevaren en het Goudse Hout om in te zitten. Maar er is meer. Je woont hier tenslotte in het Groene Hart van Holland. Tegen Gouda aan vind je de Reeuwijkse plassen waar je in de zomermaanden lekker een bootje kunt huren, heerlijke kunt wandelen, hard kunt lopen of op het strandje kan liggen. Laat die zomer maar komen.

Gouda bereik je snel

Gouda bereik je snel

Gouda ligt precies tussen Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Via de A12 en A20 ben je er zo. Handig al die grote steden dichtbij. Maar wij raden je vooral aan om de gezellige kleine dorpen aan te doen. Reeuwijk, Haastrecht, Oudewater, Bergambacht en Schoonhoven zijn allemaal charmant en interessant op hun eigen manier. Ontdek het!

Westergouwe. Jouw nieuwe thuis?

Westergouwe. Jouw nieuwe thuis?

Ooit was Westergouwe één en al ruimte, groen en water. De ruimtelijke opzet blijft. Het groen en water ook. Maar dan wel in combinatie met zo’n 4000 woningen. Deze worden gefaseerd gerealiseerd. Fase 1 met 470 woningen is in een afrondende fase. Gouden Greep ligt in fase 2.

Westergouwe is een groene kindvriendelijke wijk met eigen voorzieningen, zoals een supermarkt, gezondheidscentrum, basisschool en kinderdagverblijf. Handig! Net zo handig is het dat je dicht bij de N207 woont, die snel aanhaakt op de plek waar de A12 en A20 elkaar kruisen. Op de fiets ben je in 10 minuten in hartje Gouda en het centraal station. Geen zin om te fietsen? Dan stap je op de bus die door de wijk rijdt!

Groen met een gouden randje bij Westergouwe

Hoe bijzonder is dat. Een wijk die een eigen natuur- en recreatiegebied heeft. Niet zomaar één, maar 60 voetbalvelden volop mogelijkheden om te spelen, sporten en te ontspannen. Samen met de groenzone die dwars door de wijk loopt, geeft de GroenBlauw zone Westergouwe een landelijk karakter. Hier woon je buiten met de stad heel dichtbij.